Vas Imre: Szoros küzdelem volt

Bár szoros küzdelem volt a főváros VIII. és IX. kerületében az országgyűlési választáson, a szavazópolgárok értékelték az elmúlt négy év kormányzati teljesítményét és a helyi városrehabilitációs munkálatokat - vont mérleget Vas Imre, a Józsefváros és Ferencváros nagy részét magába foglaló egyéni választókerület Fidesz-KDNP-s győztese hétfőn az MTI-nek.

Vas Imre mandátuma a hétvégén vált biztossá, amikor a külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksait bekeverték annak a szavazókörnek a voksai közé, amelyeket április 6-án nem számláltak meg. Az ezután megállapított végeredmény alapján a Fidesz-KDNP jelöltje összességében 540 szavazattal kapott többet a második Pál Tibornál, akit az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP indított.

A parlamentben 2010 óta politizáló Vas Imre hétfőn az MTI-nek elmondta, szoros volt a küzdelem a pesti választókerületben, amit az is mutat, hogy országos viszonylatban is itt alakult ki az egyik legszorosabb végeredmény.

A politikus - aki külön megköszönte a kampányban nyújtott támogatást Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. és Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármesternek - kifejtette: Józsefvárosban és Ferencvárosban is folytatni akarják a városmegújítást. Az elmúlt négy év helyi eredményei közül kiemelte a Ludovika rekonstrukcióját, a városrehabilitációs programokat, valamint azt is, hogy megkezdődött az Auróra utcai rendelő felújítása, továbbá zajlik az új Fradi-stadion építése. Közölte, a közterületek és a lakóépületek megújítása a jövőben is folytatódik.

Vas Imre összegzése szerint a választópolgárok értékelték a Fidesz-KDNP helyben és a kormányzat országos szinten elvégzett elmúlt négyéves munkáját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.