Várkert Bazár: év végére kész lesz, talán

Leghamarabb csak év végéig fejeződhet be teljesen a Várkert Bazár felújítása, és a Lánchíd utca hétfői átadása is bizonytalanná vált - értesült az RTL Híradó a beruházóktól.
Minőségi hibákat találtak a térkövezett utcán, magában a Várkert Bazárban pedig még a beléptető rendszer kiépítésére, az ablakok fóliázására, és a graffitiknek ellenálló felületekre várnak. Az épületegyüttest idén már kétszer is átadták a kormány képviseletében – derül ki az RTL Klub híradójából.

Korábban a VS.hu már megírta, hogy pénteken délután billegő, élüket kivető kockakövekkel, fugázatlanul, kötőanyag nélkül adták át a Lánchíd utcai díszburkolatot. Pénteken még fél órával az átadási ünnepség előtt is dolgoztak, egy törött lapátot is ott hagytak, több részt meg sem nyitottak. (A sietős munkások fura mozdulatát lefotózta Teknős Miklós kollégánk, mire a kormányhivatal elképesztő magyarázattal állt elő.)

Az elvileg már megnyitott Várkert Bazárban ismét munkások és munkagépek nyüzsögnek, a hézagosan és hepehupásan lerakott gyepszőnyeggel és a Várba vezető lépcsősorral is kezdeni kell még valamit.

Először épp az országgyűlési választás előtt adták át félkészen a Várkert Bazárt, akkor Lázár János azt mondta, hogy az az első ütem átadása volt, a második ütem határideje, amelyre a teljes felújításnak készen kellett állnia, augusztus 29-e. A Miniszterelnökség közlése szerint a Várkert Bazár megnyílt és látogatható, a Lánchíd utca felújítására még két hétre van szükség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.