Varju sejtése: megpróbálják eltüntetni a trafikmutyi adatait

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban is folyamatosan zajlik a számítógépek cseréje, illetve frissítése, ami felveti, hogy a kormány esetleg így próbálja megsemmisíteni a trafikpályázatokkal kapcsolatos adatokat.

Erről Varju László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Varju szerint pártalapításról beszélgetnek a Demokratikus Koalíció Platform tagjai
Varju szerint pártalapításról beszélgetnek a Demokratikus Koalíció Platform tagjai

A Demokratikus Koalíció pártigazgatója elmondta: éppen azért fordult a nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy garanciát kérjen, hogy a számítógépek cseréje ellenére is elérhetőek lesznek a pályázatokkal kapcsolatos adatok a későbbiekben. A politikus szerint az elmúlt időszakban történt események okot adnak arra, hogy azt feltételezzék, el fognak veszni ezek az adatok. Ha ez megtörténik, akkor abban sem lehetünk biztosak, hogy a többi közérdekű adat, például az uniós támogatásokkal kapcsolatos információk hozzáférhetőek lesznek a későbbiekben – magyarázta.

Varju László hangsúlyozta: a gyanújukat tovább erősíti, hogy a trafikbotrány kirobbanásakor úgy módosított a Fidesz törvényt, hogy kérdéseket ne lehessen feltenni az üggyel kapcsolatban.

A DK pártigazgatója szerint elképesztő, hogy a mai napig sem lehet tudni, milyen volt az elbírálás szempontrendszere, illetve, hogy miként választották ki a győzteseket.

Az őszödi beszéd történetében új fejezetet nyitó Szabó Bálinttal kapcsolatban azt mondta: bízik benne, hogy a közvéleményre tartozó információk hamar kiderülnek, és végre nyugvópontra kerülhet az ügy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.