Várják a jelentkezőket a 25 tonna balatoni halra

Fagyasztott, feldolgozott busára várja segélyszervezetek jelentkezését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amely Szabó Imre tárcavezető döntése értelmében közel 10 millió forint értékben 25 tonna balatoni halat adományoz karitatív szervezeteknek.

A zöldtárca decemberben közel 1 tonna halat juttat el Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez, és várja azoknak a segélyszervezeteknek a jelentkezését, amelyek szívesen fogadnának a további 24 tonna filézett, fagyasztott halból.

Jelentkezni elérhetőségekkel és az adomány mennyiségének megjelölésével lehet a sajto@mail.kvvm.hu címen, az adomány elszállításáról a szervezeteknek kell gondoskodniuk.

A 25 tonna halból mintegy 100 ezer adag étel készülhet - olvasható a minisztérium közleményében, amely fontos természetvédelmi feladatnak nevezi a balatoni halállomány nem őshonos fajainak (busa, amur, angolna), célzott szelektív módszerekkel történő lehalászását, a korábban a tóban jellemző fajösszetétel visszaállítását. Molnár József, a zöldtárca kabinetfőnöke kedden a Menhely Alapítvány 8. kerületi nappali melegedőjében osztott busapörköltet csuszatésztával.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.