Csaknem kétmilliárd forintnyi üdülési csekk vár gazdára

Továbbra is várja a szociálisan hátrányos helyzetben élők pályázatait a nemzeti üdülési alapítvány, a benyújtási határidő a pályázati keret kimerüléséig, de legkésőbb szeptember 15-éig folyamatos.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány arról tájékoztatta lapunkat: az eddig beérkezett kérelmek figyelembe vételével már 55 ezer szociálisan hátrányos helyzetben élő személy 1,3 milliárd forintnyi üdülési támogatásáról döntött. A támogatásról szóló értesítő leveleket a napokban kapják meg a pályázati kiírásnak megfelelő alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a legalább két kiskorú gyermeket nevelő munkavállalók, a fogyatékkal élők és a szakiskolai tanulók.

Az öt- és tizenötezer forint közötti önrész vállalását egyre több együttműködő civil szervezet, alapítvány, szakszervezet, önkormányzat vagy támogató családtag biztosítja a pályázó részére. A 25-40 ezer forint összegű üdülési csekkel a támogatott személyek csaknem tizenötezer belföldi szolgáltatónál pihenhetnek, üdülhetnek, kikapcsolódhatnak, művelődhetnek.

Az alapítvány évről évre egyre nagyobb forrást biztosít saját gazdálkodásának eredményéből a szociálisan hátrányos helyzetben élők üdülési támogatására. A kérelmezők idén 3,2 milliárd forintnyi üdülési csekkhez juthatnak pályázati úton.

Az Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány továbbra is várja a szociálisan hátrányos helyzetben élők pályázatait, mivel annak benyújtási határideje folyamatos, a pályázati keret kimerüléséig - de nem később mint 2010. szeptember 15-ig - tart. A pályázatok részletes kiírásai és pályázati adatlap megtalálható a közlönyökben, az ügyfélszolgálati irodákon, Tourinform irodákban, az együttműködő civil szervezeteknél és a www.uduelsicsekk.hu web-oldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.