Varga Mihály: Rajtunk múlik, hogy milyen országot építünk

Október 23-án mindazok előtt tisztelgünk, akik életükkel, munkájukkal és hazaszeretetükkel lehetővé tették, hogy megmaradjunk Európában - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából miniszteri elismeréseket adott át a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak és a kimagasló tevékenységet végző vállalkozóknak. Az ünnepségen ötvenkilencen Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak, tíz kitüntetett Magyar Gazdaságért Díjat vehettek át.

A nemzetgazdasági miniszter ünnepi beszédében kiemelte: a nemzedéke még nem élt a szabadságharc idején, de kötelességének érzi, hogy az utódok megemlékezzenek erről a napról. Október 23-án mindazok  előtt tisztelgünk, akik életükkel, munkájukkal és hazaszeretetükkel lehetővé tették, hogy megmaradjunk Európában. Az 1956-os októberi forradalom azt üzente a világnak, hogy mi magyarok szabadon, saját törvényeink szerint akarunk élni. A sorsunkat magunk akarjuk alakítani.

Az '56-os forradalom elsősorban azt példázza, amit Kossuth Lajos olyan szépen fogalmazott: "A haza örök, s nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz." A munkának azonban nincs vége, az októberi forradalom üzenetet is hordoz, hogy magunkra is úgy kell tekintenünk, mint a haza állandó alkotóira. Rajtunk múlik tehát, hogy milyen országot építünk - fűzte hozzá a miniszter.

Hiszem, hogy mi magyarok képesek vagyunk arra, hogy a 21. században is a sikeres, eredményes nemzetek körébe tartozzunk - folytatta a tárca vezetője. Azok a nemzetek lesznek a 21. század nyertesei, akik a tudást és tenni akarást le tudják fordítani a mindennapokra, valós teljesítménnyé alakítva azt.

Magyarország története számunkra tehát nemcsak a múlt, hanem a jövő is, az a jövő, amit közösen építünk. Éljük meg tehát együtt ünnepünket, de ne csak emlékezzünk, hanem merjünk ismét átérezni a függetlenség ízét, a szabadság érzését, a sorsunkról való döntés felelősségét. A miniszter végül  kiemelte:  a most átadott elismerések nem a múlt lezárását, hanem a jövő megnyitását jelentik. Olyan tevékenységeket ismerünk el általuk, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük céljainkat és nemzetünk továbbra is megállja helyét a világban.

Az ünnepségen Varga Mihály ötvenkilenc kormánytisztviselőnek Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át. A gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenységéért a miniszter Magyar Gazdaságért Díjat adományozott Borbély Lászlónak, a Sylenta Kft. ügyvezető igazgatójának, Dr. Diós Jánosné Benedek Tündének, a Dinax Kft. kereskedelmi igazgatójának, Kovács Vincének, a Riskó Kft. ügyvezetőjének, Ormos Istvánnak, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatójának, Szabó Lajosnak, a Welltone-1991 Vendéglátó Kft. tulajdonosának, Sári Zsoltnak, a Garancia Út Kft. ügyvezetőjének, Tóth Sándornak, a Pásztor-Hús Kft tulajdonosának, Zele Sándornak, a ZELE-BAU Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének, Szabóné Hegedűs Ilonának, a Tengely-Közmű Kft. ügyvezető-igazgatójának és Kurucz István egyéni vállalkozónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.