A Fidesz készül a kormányzásra

Navracsics Tibor szerint az elmúlt napokban "lényegesen megnőtt az előre hozott választások esélye", így a kormányzati felkészülés a korábbinál is nagyobb szerepet kapott a Fidesz életében.

Bárki kerül a miniszterelnöki székbe, csak gyenge kormány alakulhat - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt környezetvédelmi stratégiáját bemutató szombati konferenciáján. - Bármilyen megoldás születik is a politikai válságban, bárki kerül is a kormányfői székbe, bárkik lesznek is miniszterek, ha a régi megoldásokat alkalmazzák, azok csak egy gyenge kormányfőt és egy gyenge kormányt eredményezhetnek, mert nem választotta meg őket senki.

Szerinte emiatt alapvető felhatalmazási, legitimációs problémával küzdhetnek tovább, amelynek az elhúzódó válság eredőjeként az egész nemzet láthatja kárát. Hozzátette: a napi megélhetési gondokkal küzdő emberek nem azt várják a politikától, hogy a válságot tovább mélyítse. Mint mondta, a világban teljes megújulás zajlik, és Magyarországnak is teljesen új megoldások felé kell haladni, hogy a válságból megerősödve kerüljön ki. Szerinte meg kell újítani és meg kell erősíteni az államot, mert csak egy erős állam tudja felszabadítani a társadalmi energiákat.    

A konferencia elején felolvasták Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető levelét, amelyben a politikus azt írta, hogy az elmúlt napokban "lényegesen megnőtt az előre hozott választások esélye", így a kormányzati felkészülés a korábbinál is nagyobb szerepet kapott a Fidesz életében. A frakcióvezető levelében azt is jelezte: éppen a belpolitikai események miatt nem tud részt venni a tanácskozáson, amelyen eredetileg ő mondott volna bevezetőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.