Varga Mihály: a Fidesz megvédi a munkahelyeket és a nyugdíjasokat

Varga Mihály szerint a Fideszre vár a munkahelyek és a nyugdíjasok megvédésének feladata. A Fidesz alelnöke ezt pénteken a párt elnökségi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján mondta Siófokon.

A politikus kijelentette: garantálni fogják, hogy állami tulajdonban maradjanak a nyugdíjasok befizetései, a nyugdíjalap, és azt is, hogy a nyugdíjak megőrizzék értékállóságukat. Közölte: a Fidesz eltökélt abban, hogy a nyugdíjasok pénzét, a nyugdíjalapot mindenképpen állami keretek között tartsa; "ne hagyjuk, hogy ezt privatizálják, ne hagyjuk, hogy az MSZP ezt az állami nyugdíjalapot bármilyen módon is elkezdje kisajátítani, esetleg offshore cégekbe menteni".

Arra, hogy a Fidesz a svéd nyugdíjmodellben gondolkodna, Varga Mihály hangsúlyozta: a Fidesz semmiféle modell bevezetését nem tervezi. Hozzátette: egy fontos dolog van a párt számára: a nyugdíjak értékállóságának, a nyugdíjasoknak a megvédése. "A svédektől legfeljebb Zlatan Ibrahimovicot szeretnénk átvenni, és semmiféle modell átvételében nem gondolkodunk" - jegyezte meg.

A Fideszre vár a munkahelyek megvédésének feladata is: "nem engedhetjük, hogy akár a regisztrált, akár a nyilvános, akár a rejtett munkanélküliség mértéke tovább növekedjen" - ismertette az ellenzéki párt elnökségének megállapítását Varga Mihály.

A párt alelnöke hangsúlyozta, Magyarország még mindig gazdasági vészhelyzetben van, hiszen egyre-másra látnak napvilágot olyan adatok, amelyek azt igazolják, hogy a gazdaság állapota az elmúlt hónapokban sem javult. Példaként említette, hogy a munkanélküliség mértéke 13 éves rekordot döntött, az ipari termelés volumene pedig 2009 első 11 hónapjában 19 százalékkal esett vissza a megelőző év azonos időszakához képest.

Mindez világosan jelzi, hogy az MSZP-kormány által életbe léptetett megszorító intézkedések nem érték el hatásukat, sőt tovább rontották a gazdaság állapotát - mondta Varga Mihály.

Közölte: a gazdaságpolitikai fordulathoz politikai fordulatra van szükség.

Áttekintették a helyzetet

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a tájékoztatóján elmondta: az elnökségi ülésen áttekintették az ország gazdasági helyzetét, a költségvetés állapotát, valamint azokat a "kihívásokat, amelyek majd várhatóan egy következő polgári kormány előtt fognak állni". Arra, hogy a választásokra készülve döntöttek-e az ülésen a listaállítás menetrendjéről, Szijjártó Péter nemmel válaszolt.

Ismerős arcok

A Fidesz elnökségének kétnapos ülése csütörtökön kezdődött Siófokon, és péntek délután ér véget. Az elnökségnek, a párt irányító, döntéshozó szervének tagja Orbán Viktor pártelnök, Navracsics Tibor, a parlamenti frakció vezetője, Kövér László, az országos választmány elnöke, valamint Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Varga Mihály alelnökök. Az MTI tudósítója a siófoki helyszínen látta Matolcsy Györgyöt, az Orbán-kormány volt gazdasági miniszterét, Martonyi Jánost, az Orbán-kabinet volt külügyminiszterét, Balog Zoltánt, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnökét, Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét, Schmitt Pál, Szájer József és Gyürk András fideszes európai parlamenti képviselőket, valamint Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.