Van egy új pártunk

Párttá alakult a Lehet Más a Politika (LMP) - jelentették be a szervezet választmányi tagjai csütörtökön. A sajtótájékoztatón Jávor Benedek elmondta: az LMP-t bejegyeztették a bíróságon, és a júniusi európai parlamenti választáson már el is indulnak.

A pártot egy 13 tagú választmány vezeti. Schiffer András elmondása szerint elsősorban az a felismerés indította őket a pártalapításra, hogy a jelenlegi politikai elit alapvetően képtelen arra, hogy perspektívát nyújtson a választópolgároknak; a jelenlegi parlamenti erők végletesen megosztották az országot.

Rauschenberger Péter közölte: az LMP a magyar társadalom legégetőbb problémájának azt tartja, mit csináljanak azzal a másfélmillió képzetlen szegény emberrel, akik a munkaerőpiacról is tartósan kiszorultak, és rendszeres állami támogatást sem szereztek maguknak.

Ez a tömeg egyre jobban sodródik a mélyszegénységbe, és ezt a helyzetet a gyermekeinek is menthetetlenül átörökíti. Ezeknek az embereknek a kirekesztettsége az egyik oka annak, hogy alig több mint hárommillió adófizetője van az országnak - vélekedett, hozzátéve: az LMP politikájának a középpontjában ennek a rétegnek az integrálása áll.

Jávor Benedek a párt ökológiai álláspontját ismertette, és hangsúlyozta: Magyarországon és globálisan is az egyik legnagyobb probléma a jelenlegi gazdasági-társadalmi berendezkedés fenntarthatatlansága.

Az LMP zöld abban az értelemben, hogy olyan megoldást keresnek, amely a környezeti kényszerek között hosszú távon biztosítja egy magas életminőséget eredményező, igazságos és fenntartható társadalom kialakítását.

Céljaik között szerepel egyebek mellett a egészséges élelmiszerek biztosítása, az emberközpontú városok, az élhető vidék és a tiszta élővizek fenntartása.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.