Van iskola, ahol kifizettetik a diákokkal a cuccaik őrzését

A delmagyar.hu annak járt utána, hogy a megye iskoláiban hol kérnek pénzt a diákoktól a zárható szekrényért.

A sulik egy részében ingyen van, máshol akár 6900 forintos éves bérleti díjat kell fizetni a középiskolásoknak azért a szekrényért, ahol a cuccaikat tarthatják. Az általános iskolákban ez a szolgáltatás általában ingyenes.

– Diákjaink a tanévre 6900 forintért bérelhetnek kis szekrényeket, amelyekben elhelyezhetik holmijaikat – mondta Juhász-Nagy Csilla, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium kémiai laboránsa, a szekrényprojekt sulin belüli felelőse. Az iskola csak helyet biztosít a tárolószekrényeknek, amiket egy vállalkozástól vehetnek bérbe a tanulók. A cég honlapján regisztrálva rendelhetik meg a szolgáltatást.

A Bethlennek semmilyen anyagi haszna nincs az üzletből – pusztán felhívják a lehetőségre a figyelmet –, és arról sincs listájuk, hogy kinek van ilyen, számzáras lakattal ellátott fakkja. Az 520 fős gimnáziumból idén eddig 30-an éltek az egyébként 4 éve létező ajánlattal – tudtuk meg Juhász-Nagytól.

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban korlátozott számú szekrény van, ezek 2000 forintért bérelhetők évente, míg a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban ugyanez a tarifa 1000 forint. A makói József Attila Gimnáziumban csupán a szekrényhez tartozó kulcs, vagyis a másolás díját kell kifizetnie a szülőnek.

A hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában az átalakított és januártól használt új épületszárny növelte a lehetőségeket. – A szekrényeket, kevés kivételtől eltekintve, az osztálytermekben alakítottuk ki. Ezekben található cipős és akasztós rész, valamint fiók. Az elsőtől a nyolcadik osztályig mindenkinek van szekrénye, ezek zárhatók, és nem kell értük fizetni – mondta Juhászné Wolf Edit iskolaigazgató.

Farkas Zsuzsanna, a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy náluk az alsósok a termekben lévő fiókokban helyezhetik el tanszereiket, míg az iskolatáskát, a kabátot és a cipőt külön szekrényben. A felsősöké egyszemélyes és zárható. Használatuk díjmentes.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.