Van elég víz a Balatonban, ráadásul tiszta is

Extrém kánikula esetén sem csökken 100 centiméter alá a Balaton vízszintje őszre - írja a hirbalaton.hu az Országos Vízügyi Főigazgatóságra hivatkozva.

Megfelelően magas vízállással indult a nyár, és az elmúlt hét csapadékos időjárása is ellensúlyozta a párolgásból fakadó veszteségeket - mondta Dorogi Szilvia, az Országos Vízögyi Főigazgatóság kommunikációs referense.

A tó átlagos vízállása a meteorológiai nyár első napján (június 1.) 124 cm volt. Ez az érték 1921 óta a 3. legmagasabbnak számít - derül ki a  cikkből.

A legfrissebb adatok, valamint a meteorológiai és hidrológiai előrejelzések alapján a tó átlagos vízállása várhatóan 114‑117 centiméter között alakul augusztus elejére.

A víz mennyisége mellett a minőségére sem lehet panasz idén nyáron - írja a hírbalaton.hu. A szakemberek az üdülési szezonban heti gyakorisággal vizsgálják a vízminőséget, amelynek eredménye egyértelműen azt mutatja, a tó vize kiváló. A Balatonban a lebegő algák mennyisége 1995 óta nem haladta meg azt a határértéket, amitől kezdve nem javasolják fürdőzésre. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.