Van, amiért a szegedi Csillagot is jobban lehet szeretni az Orbán-kormánynál

A Szegedi Fegyház és Börtönben már minden épület teteje tele van napelemekkel. Uniós támogatásból telepítették, évente 10 milliót spórolnak vele, miközben a napelem-felhasználást ez év eleje óta adóztatja az állam, és a lakossági felhasználását csak minimális mértékben támogatják.

A Szegedi Fegyház és Börtön újabb két épületén készült el a napelemrendszer. A második lépcsőben 85 millió forint értékben, EU-s támogatással telepítették a napkollektorokat a nagyfai és a Dorozsmai úti börtönépületekre – számol be a Szegedi Városi Televízió. Mint ismeretes, a napelem-felhasználást ez év eleje óta adóztatja az állam, és a lakossági felhasználását csak minimális mértékben támogatják.

falseKocsis Zoltán / Népszabadság/archív

Madarász László őrnagy, műszaki csoportvezető elmondta: a Csillag börtönnel együtt már 480 napelempanelt használnak, összesen 1400 négyzetméter tetőfelületen. Az így keletkező villamos energia egy részét az öltözők fűtésére használják, egy másik részét betáplálják az elektromos hálózatba. Ugyanekkora árammennyiséget díjmentesen kivehetnek, amikor szükségük van rá.

Összesen 210 millió forintot ruháztak be, ennek eredményeként évente 10 millió forint energiaköltséget takarítanak meg. A hosszú távú beruházás 21 év alatt térül meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.