Változhat az üzletek vasárnapi nyitvatartása a Balatonon?

A Balatoni Szövetség abban bízik, hogy változik a tó parti üzletek hétvégi nyitvatartása. A turizmusért felelős helyettes államtitkár levelére építik bizodalmukat. Minderről a sonline.hu-ban ovashatunk.

Balassa Balázs szigligeti polgármester – íírja a sonline.hu –, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke a tavalyi nyári szezont követően fordult az illetékesekhez az érdekvédelmi szervezet javaslatával. A Balatonnál nyáron legyen advent – ezt javasolták az üzletek vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatban. Vagyis az üdülőrégió üzletei az adventi időszak helyett nyáron tarthassanak nyitva. Elképzelésük szerint a balatoni régió üzletei a jogszabályban megengedett öt helyett nyolc szabadon választott vasárnapon tarthatnának nyitva. Azt is szeretnék elérni, hogy a 200 négyzetméternél kisebb üzletekben alkalmazottakat is bevonhassanak a hétvégi munkába, megfelelő túlóradíjak ellenében.

A helyettes államtitkár azt írta válaszlevelében: megvizsgálják azt az igényt, hogy ne a kormány döntse el, melyik meghatározott vasárnapokon lehessenek nyitva az üzletek, hanem térségenként, például a turisztikai igényeknek megfelelően legyen ez helyben eldönthető és nem évi öt, hanem nyolc napra vonatkozóan.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.