Váltás a HírTV-nél és a Lánchídnál

Gajdics Ottó, a HírTV helyettes vezére lesz a Lánchíd Rádió főszerkesztője, miután az eddigi Lánchíd-vezetők a közmédiumok élén landoltak. Az MTV helyettes vezetőjévé pedig Dobos Menyhértet nevezték ki.

Távozik posztjáról Gajdics Ottó, a Hír Televízió Zrt. műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese; utódja Szikszai Péter eddigi hírigazgató lesz, a televízió új hírigazgatója pedig Nagy Zoltán - áll a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió közös, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Gajdics Ottót a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. december 1-i hatállyal ügyvezető-főszerkesztőnek nevezte ki. Az eddigi ügyvezető, Csizmadia József Benedekné megtartja státuszát - olvasható a közleményben. 

A Lánchíd Rádiónak 2010 májusa óta nem volt főszerkesztője, mivel az addigi vezető, Élő Gábor a Magyar Televízió hírigazgatói posztját foglalta el. A megbízott főszerkesztői teendőket Jónás István látta el a rádiónál, akit azonban november közepén a Magyar Rádió vezérigazgatójává választottak.

Ide tartozik, hogy Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója két új vezérigazgató-helyettest nevezett ki: Dobos Menyhért eddigi műsorigazgató lett a szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, így ő felel mostantól a műsorokért; Adamik Ágnes digitális igazgatót pedig gazdasági vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki (de megtarthatja jelenlegi tisztségét is). Dobos korábban az MTV választási műsorát felügyelte, amely - mint a bíróság utóbb megállapította: szabálytalanul - több műsoridőt biztosítottak a Fidesznek és a KDNP-nek, mint a többi pártnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.