Választási csalás miatt nyomoz a rendőrség Zalában

Ajánlószelvényekkel való visszaélés alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményezett Petőhenye község helyi választási bizottsága; az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított.

A helyi választási bizottság csütörtökön közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyei rendőr-főkapitányság az ügyben érintett jelöltek ajánlószelvényeit szeptember 7-én lefoglalta. Szita Gabriella, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a Petőhenyén leadott ajánlószelvények között olyanokat is találtak a választópolgárok aláírásával, amelyeket azok állításuk szerint nem írtak alá és nem adtak át egyetlen szervezetnek, pártnak sem. Az érintett lakcímen huszonkét állandó bejelentett lakos van, köztük tizenketten rendelkeznek választójoggal.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt közölte, hogy a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított az ügyben.

Petőhenye körjegyzője szeptember 3-án tett feljelentést a rendőrségen. A település polgármestere a helyi választási bizottság ülésén jelentette be, hogy két, a 2010. évi önkormányzati választásokra szóló ajánlószelvényt nem a tulajdonosa töltött ki és adott le.

Petőhenyén 377 szavazópolgár adhatja le a voksát október 3-án. A választási iroda honlapján az olvasható, hogy a zalai településen a polgármesteri posztért Deák István György és Őry Gábor József független jelöltek indulnak, és tizenegy - ugyancsak független - képviselőjelöltre szavazhatnak a választópolgárok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.