Szili Katalinék mindenütt indulnak 2014-ben

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) valamennyi választókörzetben, vagyis 106 egyéni jelölttel indul a választásokon. A listavezető valószínűleg Szili Katalin lesz.

Valamennyi egyéni választókörzetben indít jelölteket a jövő évi országgyűlési választásokon a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) - jelentette be a tömörülés vasárnapi budapesti nagygyűlésén Szili Katalin pártelnök, aki a párt programját az igazságosság rendszerkorrekciós programjának nevezte.

Szili Katalin egykori házelnök, jelenleg független országgyűlési képviselő nemzeti alapokon álló, a lecsúszók és szegények irányába szociális érzékenységgel elkötelezett politikai erőként definiálta a KTI-t. Mint mondta, biztosan egyedül indulnak a választásokon, saját programjukkal, ám nyitottak mindenki irányába, kivéve a szélsőséges, radikális erőket. A néppárt célja, hogy bejusson a parlamentbe. A pártelnök véleménye szerint nagy siker lenne, ha ők dönthetnék el, ki fog kormányozni 2014-től.

A gyűlést követő sajtótájékoztatón Szili Katalin elmondta, egy alapvetően közjogi, gazdaság- és társadalompolitikai programcsomaggal kívánnak a választók elé állni, ez nem mások erőteljes kritizálásáról, hanem saját elképzeléseikről, Magyarország jövőképéről szól, 25 évvel a rendszerváltozás után.

Közlése szerint valamennyi választókörzetben, vagyis 106 egyéni jelölttel indulnak a választásokon. A jelöltek kiválasztása karácsonyig lezárul. Szili Katalin bejelentette, hogy Ivády Gábor egykori LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő is csatlakozott a párthoz, és további csatlakozókat, főként civil szervezeteket is várnak. Kérdésre válaszolva elmondta, ő maga feltehetően listavezető lesz, de még nem döntött arról, hogy Pécsett egyénileg is megméreti-e magát.

A KTI a programjában átfogó bér- és jövedelemrendezést, a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését, a magáncsőd bevezetését, igazságos végrehajtási törvényt, kétkamarás parlamentet, a parlamenti pártok finanszírozásának átalakítását, a képviselők visszahívhatóságát, a hazai kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását és a privatizációs szerződések felülvizsgálatát javasolja.

Szili Katalin a nagygyűlésen mondott beszédében bírálta a parlamenti pártokat, amelyek szerinte nem egymás legyőzését, hanem megsemmisítését tűzték ki célul. Megfogalmazása szerint pártja azokért kívánja hallatni a hangját, akiket ma senki sem képvisel. Alkotmánytervezetük szerint mindenkinek állampolgári jogon járna a lakhatáshoz, a munkához és a szociális biztonsághoz való jog. Ennek pénzügyi alapjait az államháztartás rendbetételéből kell megteremteni - fűzte hozzá.

A pártelnök elképzelhetetlennek nevezte, hogy ez a programszövetség a nemzete ellen forduljon. Azokhoz is szólni kívánnak, akik csalódtak az elmúlt 25 évben, és akiknek fontos a társadalmi igazságosság - zárta felszólalását Szili Katalin.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.