Valami marad a távhő- és gázártámogatásból

A legszegényebbek körében fenn akarja tartani a távhő- és gázártámogatást a kormány, de ennek módja és mértéke még nem ismert.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a gazdasági tárcával közösen azon dolgozik, hogy a jövőre a szocialisták tervei szerint teljesen megszűnő távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára szerdán Pécsett, a Híd a jövőbe elnevezésű háromnapos szociális konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Igénylőlap leadása 2006-ban

Soltész Miklós magyarázata szerint a dotációt azért szeretnék fenntartani, mert annak megszüntetése a legalacsonyabb jövedelműek ellehetetlenüléséhez vezetne. Megjegyezte, hogy a támogatás mértékét illetően több változatban is gondolkodnak, a végleges döntést később hozzák nyilvánosságra.

Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének (SZIME) elnöke arról szólt, hogy a szociális ellátórendszer képviselői kiszámíthatóbb jövőt várnak az új kormánytól. Az elmúlt években folyamatos volt a forráskivonás az intézményrendszerből. Az állami normatíva csökkentése mellett az ágazati jogszabályok évenkénti többszöri módosítása szinte már ellehetetlenítette a működést - jegyezte meg az egyesületi elnök. Hozzáfűzte, a mintegy 350 résztvevővel zajló konferencia célja, hogy a szociális szakma felhívja a döntéshozók figyelmét a problémákra, illetve jelezze: képviselői nagy várakozással tekintenek a kormány szociális politikával kapcsolatos intézkedései, tervei elé.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.