Vak a magyar hatóság

Magyar Nemzet: Élelmiszerként behozott külföldi szemét. Népszava: Budapesten lehet MSZP–SZDSZ–MDF-jelölt. HVG: Sok a kék lámpás, már nem adnak nekik utat. Heti Válasz: A Jobbik gazdasági háta. Vas Népe: A szívünkre megy a válság. Kelet-Magyarország: Magányos Munkácsy Ásító inasa

Mézbotrány: a magyar hatóság vak - áll a Magyar Nemzet címlapján. „Kétszer is jobban járnának a fogyasztók, ha a magyar hatósági laboratóriumok helyett a németországi Applica laboratórium vizsgálná meg a bolti mézeket. Akkor szinte nullára csökkenne annak az esélye, hogy hamisított vagy kémiai anyagokkal szennyezett mézet fogyasztanának, illetve az adófizetők élelmiszer-ellenőrzésre szánt pénze is hatékonyan hasznosulna.

Az élelmiszer-ellenőrző hatóság szerepe a multinacionális élelmiszer-kereskedelmi láncok lelkiismeretlen gyakorlata miatt rendkívül felértékelődött. A boltokat elárasztotta a külföldről élelmiszerként behozott szemét, az árhajsza következtében pedig a hazai termékekkel szemben is egyre több kifogás merül fel."

Közös jelölt leginkább Budapesten lehet - írja a Népszava. „Több az esély jelenleg egy közös, MSZP-SZDSZ-MDF-támogatással induló főpolgármester-jelölt indulására, mint egy hasonló, hárompárti összefogással indított miniszterelnök-jelölt megtalálására. Azt eredetileg Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester vetette fel, hogy jövő ősszel a három párt egy „független, szociálisan érzékeny, liberális, demokratát" indítson a Fidesz jelöltje, Tarlós István ellenében."

„Átlagosan két év alatt szemtelenednek el a kéklámpa-használók annyira - írja Villognak című cikkében a HVG -, hogy a szabályozást, de legalábbis az ellenőrzést újra és újra szigorítani kell."

„A legutóbbi, 2007-es szigorítás egyik kiváltó oka az volt, hogy a kék lámpás autók száma ismét elérte a kritikus tömeget. A közlekedés egyszerű, ámbár többségben lévő szereplői pedig úgy reagáltak, hogy egyre kevésbé iparkodtak szabad utat adni a gyorsabb haladásra jogosító jelzéseiket használó járműveknek."

Radikális részvényesek címmel a Jobbik körüli vállalkozásokról értekezik a Heti Válasz. „Magyarország egyik legnagyobb biztonsági vállalkozása támogatja Vona Gábor cégét - a gyakorlatban ezt jelentik a jobbikos Barikád magazin hasábjain feltűnő Őrmester Zrt.-reklámok. A radikális párt körül a szellemi holdudvar után a gazdasági hátország is épül."

„Úgy tudjuk, házon belül nem fogadta mindenki örömmel az Őrmester megjelenését. Ezzel ugyanis háttérbe szorulhatnak a házi cégnek számító őrző-védő vállalkozások; így például a feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya, Kiss Róbert tulajdonában álló Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi Kft."

A munkahely elvesztésétől való félelem, a kilátástalanság miatt sokan fordulnak orvoshoz - állítja a Vas Népe. A munkanélküliek passzív táppénzbe menekülnek. Az írásból kiderül: a válság miatt egyre több a beteg. A növekvő feszültség elsősorban a gyomron üt vissza a félelem és a kiszolgáltatottság érzete, vagyis amiatt, hogy sorsukat a teljesítmény ellenére sem tudják befolyásolni. Mindez főként depresszióhoz vezet, de gyakori az álmatlanság, a magas vérnyomásos, a szív-és érrendszeri megbetegedés is. Szép Flórián, a Nyugat-dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója szerint az elbocsátások miatt jelentősen megemelkedett a passzív táppénzesek száma. Ám arra csak azok jogosultak, akik a munkaviszony megszűnését követő három napban betegszenek meg - mondta.

A vártnál jóval kevesebben keresték fel eddig a szeptemberben nyílt Munkácsy-kiállítást Nyíregyházán -áll a Kelet-Magyarországban. A látogatószám mostanra még a tízezret sem érte el a szabolcsi megyeszékhelyen. Budapesten 300 ezren látták a festményeket, amikor pedig 2005-ben Debrecenben mutatták be a képeket, özönlöttek az emberek a kiállításra, rövid időn belül köszöntötték a tízezredik, majd az ötvenezredik látogatót. Nyíregyházán egyébként január 3-áig látogatható a világhírű festőművész 30 alkotását felvonultató tárlat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.