Vajúdik a kormány a kilakoltatások miatt

Az április 15-ig tartó kilakoltatási moratórium nem jelentheti azt, hogy másnaptól utcára kerülnek a bajba jutott családok - mondta a kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen. Csakhogy azt érzékeltette, a korábban ígért teljes védelem már foszladozik.

Nagy Anna hangsúlyozta, egy "akkorára dagadt problémáról" van szó, amelyet a kormány önmagában nem oldhat meg, a hosszú távú megoldás csak a bankokkal együtt lehetséges. A kabinet nem teheti meg, hogy a pénzintézetek közvetlen gondjait például úgy orvosolja, hogy közpénzből kifizeti a tartozásokat.

A kormány még nem hozott döntést a megoldásról, ám amíg ez nem születik meg, addig sem kerülhet senki utcára - hangzott el.  Az azonban elképzelhető, hogy szűkülni fog a védettek köre - mondta a szóvivő, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy 2004-ben még 20 milliárd forint volt a devizahitelek összege, hat év alatt azonban ez 2800 milliárdra növekedett.

Nagyon sok embert "belenyomtak, belelöktek" a devizahitelekbe, de a többiek esetében sem volt olyan döntéshozó, aki azt mondta volna nekik, "vigyázat, emberek, ez egy nagyon veszélyes műfaj" - fogalmazott a kormányszóvivő.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta, szakértőkkel egyeztet az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.