Vajszló fideszes polgármestere őrökkel védi magát a képviselőktől

Biztonsági őrökkel védte a polgármesteri hivatal épületét hétfőn Vajszló polgármestere és a Baranya megyei település jegyzője, akik bementek dolgozni annak ellenére, hogy a helyi képviselők többsége a múlt héten felfüggesztette őket az állásukból.

Az MTI tudósítója a helyszínen látta, amikor Vittay Szilárd független képviselő és Gut Antal Attila független alpolgármester megpróbált bejutni a vajszlói önkormányzat épületébe, ám két biztonsági őr az útjukat állta.

Denke Valéria (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek úgy nyilatkozott: egyáltalán nincsenek kitiltva a képviselők a hivatalból, de csak hivatalos képviselői teendőiket intézhetik a hivatalban. A biztonsági őrökre pedig azért van szükség, mert fenyegetve érzik magukat, s szeretnék nyugodtan végezni a munkájukat.

Denke Valériát és Ornódi Líviát a távollétükben a múlt heti, csütörtöki testületi ülésen a képviselők egy ötfős csoportja felfüggesztette állásából. A polgármester és a jegyző szerint ez jogszerűtlenül történt, így hétfőn bementek dolgozni. Mint mondták, teszik ezt mindaddig, amíg a Baranya Megyei Kormányhivatal állást nem foglal az ügyben.

Vittay Szilárd azt közölte: a döntés napján nem hívtak össze új képviselő-testületi ülést, hanem a polgármester által szerintük törvénysértő módon bezárt ülést nyitotta meg újra Gut Antal Attila alpolgármester. Így azon az ülésen szerintük jogszerű döntéseket hoztak, jogszerű a polgármester és a jegyző felmentése is.

Gut Antal független alpolgármester múlt pénteken az MTI-nek azt mondta: "olyan problémák merültek fel, amelyeknek rendkívüli következményei lehetnek, kénytelenek voltunk azonnali hatállyal felfüggeszteni a polgármestert és a jegyzőt". Mint hozzátette, számlatartozás miatt kikapcsolták a villanyt az önkormányzat egyik épületében, az orvosi rendelőben kikötötték a gázt, közben pedig pénzek tűntek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.