Vajon kit nevezett a Jobbik offshore terminátornak?

A Jobbik szerint a kormány részrehajló a szerencsejátékkal összefüggő törvényalkotásban.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: több mint tízmilliárd forintot nyert Andy Vajna üzletember azzal, hogy a játékadó levonható lett a kaszinókoncessziós díjból, később pedig a koncessziós díj áfamentes lett.

A parlament előtt fekvő adócsomag pedig zöld utat ad a távszerencsejátéknak, amivel szintén Andy Vajna teheti rá a kezét egy százmilliárdos piacra - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus megkérdezte: a kormány miért Andy Vajnát hozza helyzetbe, mit tudhat a kormányról, és mi a társadalmi hasznosságuk ezen törvényeknek?

Hegedűs Lorántné kitért arra is: a vagyontörvény átláthatósági kritériuma szerinte semmit nem ér, mert nem lehet vizsgálni, hogy a nyilatkozó igazat mond-e. Megjegyezte: az erre vonatkozó jobbikos módosítást a kormánypárti képviselők lesöpörték az asztalról a parlamentben.

A képviselő szerint Andy Vajnának nincs magyar cége, csak luxemburgi és holland érdekeltségei. Nem segíti Magyarország külföldi megítélését sem, hogy a kormány egy "offshore terminátort" részesít előnyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.