Vagyonnyilatkozati eljárás Orbán lánya miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egy évi svájci taníttatására.
Ezt Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője jelentette be csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A politikus közölte, az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének címzett több oldalas levelükben összegyűjtötték a kormányfő vagyonának alakulását 2001 óta.

Gréczy szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai "minden részletükben biztosan nem fedik a valóságot", hiszen vagyona úgy nőtt évről évre, hogy azt "fizetésének mértéke soha nem igazolta". A DK-nak emellett "erős a gyanúja", hogy a "felcsúti ügyletek mögött strómanok vannak, akik Orbán Viktor vagyonát takarják el" – fogalmazott, példaként említve a település polgármesterét, Mészáros Lőrincet.

A DK szóvivője hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszterelnök lányának svájci taníttatása évi több mint 20 millió forintba kerül. Gréczy szerint Orbán Viktor elvileg nem is keres ennyi pénzt. Amennyiben mégis megengedheti magának ezt, akkor kérdés, miből fizeti „hatalmas budai háza és felcsúti ingatlana" rezsijét. Gréczy hangsúlyozta, azért kezdeményeznek vagyonnyilatkozati eljárást, hogy az állampolgárok megtudják, Orbán miként használta fel közpénzből származó fizetését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.