Vagyonkezelő: jogellenesen használták a Sirályt

A főváros vagyonkezelő központ közlése szerint jogellenesen tartózkodtak a VI. kerületi Király utca 50. szám alatti, tavaly májusban lezárt ingatlanban fiatalok, akik megszegték a tűzvédelmi szabályokat és engedély nélkül árusítottak alkoholt.

Pénteken mintegy nyolcvan fiatal akadályozta meg, hogy a főváros újra birtokba vegye a tulajdonában lévő belvárosi klubhelyiséget, a Sirályt. A fiatalok szerint a Király utcai helyiséget évek óta a Marom Klub Egyesület használja a Főpolgármesteri Hivatallal kötött szerződés alapján. A Sirályban kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, kulturális programokat, fesztiválokat szerveznek – mondták a helyszínen az MTI tudósítójának.

Szombaton arról tájékoztattak: azt az ígéretet kapták, hogy a helyiség sorsáról hétfőn tárgyalnak velük a vagyonkezelő, illetve a főváros képviselői.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. az MTI-t szombaton közleményben tájékoztatta arról, hogy az ingatlanban egy 564 négyzetméteres helyiségcsoport a főváros tulajdona, a további területek a VI. kerületi önkormányzathoz tartoznak.

Az ingatlant 1993. október 31-től Budapest Székesfőváros Könyvesháza Alapítvány, majd a későbbiekben a Városi Színház Művészeti Kht. kulturális célra használta, a fővárossal kötött megállapodás alapján.

Az ingatlan 2011. december 20-án a BFVK birtokába került, amely nyílt pályázatot hirdetett a bérbeadásra 2012 januárjában. A főváros gazdasági bizottsága 2012. január 19-én eredményesnek nyilvánította a pályázatot és kijelölte bérlőként az egyetlen indulót, egy egyéni vállalkozót. Ő azonban a kiírásban foglalt feltételeket, valamint a bérleti szerződésben foglalt feltételeket több felszólítás ellenére sem teljesítette, a bérleti szerződést nem írta alá, így nem adták birtokba az ingatlant – írta a vagyonkezelő.

A közlemény szerint a VI. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalának kereskedelmi osztálya 2011. június 21-én kelt határozatával elrendelte az ingatlan bezárását. A hatóság 2012. május 10-én "életveszély vagy súlyos kárral fenyegető helyzet fennállását állapította meg" és az ingatlant bezárta, a bejárati ajtót lepecsételte.

A vagyonkezelő közlése szerint a kerületi hatóság idén márciusban ismételt hatósági ellenőrzést tartott, a jegyzőkönyv szerint az ingatlanban ittas fiatalok tartózkodtak, megszegték a tűzvédelmi szabályokat és engedély nélküli kereskedelmi tevékenység – többek között alkoholárusítás - folyt.

A BFVK tájékoztatása szerint 2013. március 22-én reggel meg akarták szüntetni a jogellenes állapotot, de akkor nem tudtak bejutni az ingatlanba, csak később, amikor ők is jogellenesen ott tartózkodó pár tucat "bódult és ittasnak tűnő fiatalt" találtak.
    


   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.