Vágó Istvánt ajánlja főpolgármesternek Horváth Csaba

Nyílt levélben kérte Horváth Csaba, a szocialisták főpolgármester-jelöltje Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét közös, független főpolgármester-jelölt támogatására, és utalt rá, hogy ebben az esetben kész visszalépni.

Az MTI-nek vasárnap eljuttatott levelében Horváth Csaba a lehetséges jelöltek között említi Bárándy Pétert, Vágó Istvánt és Kuncze Gábort. Az MSZP budapesti elnöke úgy fogalmaz: "én magam is készen állok, hogy a város érdekében meghozzam azt a döntést, amellyel lehetővé teszem egy független, a szabadság és demokrácia mellett elkötelezett pártok támogatásával induló egyetlen jelölt versenybe szállását".

Horváth Csaba Budapestet a szabadság és a szolidaritás városának, az ország motorjának nevezi. Úgy véli, fejlődése lényegében folyamatos volt, a fővárosiak életminősége számos területen jobbá vált, és elkészültek a XXI. századi Budapest alapjai, ami veszélybe kerülhet a Fidesz főpolgármester-jelöltjével.

Példaként hozza a Gödör klubot, amely véleménye szerint jól mutatja, hogy a város túllépett a Fidesz korábbi káros akcióin: a Nemzeti Színház alapjából kulturális központ, a leállított fejlesztésekből működő projektek lettek. Minden szabadságszerető, sokszínűségpárti, szolidáris politikai erőnek közös felelőssége, hogy Budapest megmaradjon ezen az úton, hogy a helybenjárás helyett továbbra is fejlődés jellemezze - fogalmaz.
"Ennek előfeltétele, hogy a városnak ne olyan főpolgármestere legyen, aki Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit Budapest elé helyezi" - írja Horváth Csaba.

Emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben több, az MSZP számára is alkalmas jelölt került szóba: Bárándy Péter, Vágó István, vagy épp Kuncze Gábor. Arra kéri Schiffer Andrást: fontolják meg egy olyan jelölt támogatását, aki független jelöltként, az MSZP és az LMP külső támogatásával nagyobb esélyt kaphat a győzelemre. Egyben leszögezi: a budapesti szocialisták nem az MSZP támogatására, nem a szocialisták főpolgármester-jelöltjének támogatására, nem közös kampányra, hanem a város jövőjének megvédése érdekében összefogásra kérik az LMP-t. Olyan felelős döntés meghozására, amely az önálló arculat fenntartása mellett nagy valószínűséggel lehetővé teszi, hogy Budapestet az említett három kiváló közéleti személy egyike főpolgármesterként vezethesse - írja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.