Vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellen

A Vám és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Nyomozóhivatala vádemelési javaslattal zárta le a csaknem egy éve tartó büntetőeljárást Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen. A vámnyomozók jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek a megsértése bűntettével gyanúsítanak az ügyben összesen kilenc személyt.

A vámnyomozók múlt év ősze óta vizsgálják több Bács-Kiskun megyei roma érdekképviseleti szervezetnek az EQUAL foglakoztatási programban igényelt támogatásainak az elszámolását. A Bács-Kiskun megyei pályázatok gesztora a Kolompár Orbán vezette Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet volt. A pályázók mintegy 250 millió forintot igényeltek a nagyrészt uniós, kisebb részt hazai költségvetési pénzből, amelyből több mint 140 millió forintot meg is kaptak.

A nyomozók szerint a kiutalt támogatást fiktív beszámolókkal és számlákkal igazolták. Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat korábban Kolompár Orbán és három társa ellen, mert fiktív számlákkal igazolták az Országos Foglakoztatási Közalapítványtól támogatásra kapott hétmillió forintot.A per októberben kezdődik Kecskeméten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.