Vádemelési javaslat a Molotov-koktélos pátkai polgárőrök ellen

A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a romák ellen lekövetett pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében a nyomozást. A gyanúsított három helybeli polgárőr.

Lezárta a nyomozást a rendőrség a tavaly nyári pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében. Az iratok, amelyekben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottak – három pátkai polgárőr – ellen társtettesként, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádemelést javasol, már megérkeztek az ügyészségre.

Várhomokiné dr. Rabi Noémi, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője kérdésünkre egyelőre nem árult el részleteket a vádemelési javaslatról, ám azt elmondta: a nyomozók bizonyítottnak látták, hogy a három gyanúsított dobott gyúlékony anyagokkal teli palackokat tavaly június 3-án éjszaka három pátkai lakóházra, amelyekben roma családok laktak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fejér megyei településen a támadás következtében az egyik épület gyerekszobájában tűz keletkezett, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a családtagok még idejében ki tudtak menekülni a házból. A Molotov-koktélos támadásnak nem volt sérültje, de a gyújtogatás után, az egyik menekülő elkövető és az egyik sértett között kialakult dulakodásban az ott lakó férfi megsebesült.

A bűncselekmény elkövetésével a rendőrség három helybeli polgárőrt gyanúsított meg, akiket a támadás másnapján őrizetbe is vettek, előzetes letartóztatásukat pedig egyelőre 2009. március 4-éig rendelte el a bíróság. Bár a rendőrök – arra hivatkozva, hogy már lezárták a nyomozást – nem adtak tájékoztatást az ügyről, R. Szabó Ágnes, a megyei főkapitányság szóvivője korábban lapunknak azt nyilatkozta: az egyik polgárőr részletes, másik két társa szerepét is feltáró, beismerő vallomást tett, ezen kívül a gyanúsítást személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok is megalapozták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.