Vádat emeltek Overdose tulajdonosa ellen

Csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt pénteken vádat emeltek a letartóztatásban levő Mikóczy Zoltán és magyar állampolgárságú társa, Györke Dezső Sándor ellen Nagyváradon.

Ezt a nagyváradi törvényszék sajtóirodája jelentette be pénteken, írja a kolozsvári Krónika. A törvényszéknek a döntenie kell arról is, hogy meghosszabbítja a letartóztatási parancsot vagy szabadlábra helyezi a neves versenyló, Overdose tulajdonosát és társát.

Az alagi pályán
Overdose az alagi pályán

Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort október 21-én helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba, miután a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint ugyanakkor arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében.

Az két üzletember nagyváradi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az ügy központi figurája a Mikóczyékat feljelentő cégvezető, aki saját illegális tetteinek leplezése érdekében jelentette fel a tulajdonosokat, írja a Krónika. Ugyanakkor a román hatóságok is túlkapást követtek el, amikor túl nagy erődemonstráció közepette fogták el a szlovák és magyar állampolgárt.

Alexandru Butuc szerint Mikóczyék nem tudták, hogy az ingóságokat már lefoglalták. A Duna Televíziónak nyilatkozva elmondta: a vállalkozók, 700 ezer eurónyi adósságuk fejében, még márciusban elígérték a húsfeldolgozó gépsorait egy magyarországi hitelezőjüknek, ezt akarták elvinni. Az ügyvéd szerint az cég üzletvezetője követett el sikkasztást, Mikóczyék ártatlanok, ezt az is igazolja, hogy a cég üzletvezetője még a felszámolás megkezdése előtt 70-80 millió forint értékben adott el javakat a húsfeldolgozóból.

A két férfit kommandósok fogták el, amikor tehergépkocsin Magyarországra akarták vinni felszámolás alatt álló húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült gépsorait. Mikóczyék szabadlábra helyezési kérelmét kedden megalapozatlannak találta és elutasította a nagyváradi Ítélőtábla.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.