Vádat emelnek Verók István és társai ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Verók István volt VI. kerületi szocialista polgármester és tizenkét további MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében - írja a szombati Magyar Hírlap.

Verók és társai ellen az Andrássy út 47. szám alatti palota eladása kapcsán emelhet vádat a Fővárosi Főügyészség, ahova a nyomozás iratait már továbbították a BRFK-ról - tudta meg a napilap. A vádemelési javaslat egy önkormányzati tisztségviselő nevét is tartalmazza. A nyomozás során megállapított vagyoni hátrány összege több mint 120 millió forint.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya további eljárást folytat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen több más Andrássy úti ingatlannal, egy Liszt Ferenc téri házzal, egy Bajcsy-Zsilinszky úti és több Izabella utcai ingatlannal összefüggésben. Tart a nyomozás a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló 65 tetőtéri ingatlan elidegenítése és a Hunyadi téri beruházások ügyében is - ismerteti a napilap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.