Vádat emeltek Pásztor István támadói ellen

Két személlyel szemben nyújtott be vádiratot a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének inzultálása miatt - közölte lapunkkal a fővárosi főügyész. A másodrendű vádlott Gaudi-Nagy Tamás, a jobbik korábbi országgyűlési képviselője.
2014. május 6-án, a Gaudi-Nagy Tamás szervezte földvédő tüntetés idején távozott a parlamentből a szerbiai magyar politikus, aki Áder János meghívására vett részt az Országgyűlés ülésén. A Kossuth téren éppen egy, Gaudi-Nagy Tamás által szervezett tüntetés folyt. Amikor a volt jobbikos képviselő észrevette Pásztort, elvette a szónoktól a mikrofont, a délvidéki magyarok árulójának, hazaárulónak nevezte a VMSZ elnökét.

Ezt követően többen is odaszaladtak Pásztor Istvánhoz, akit megcsíptek, meglöktek, sértegettek, majd egy nő, az ügy első rendű vádlottja, leköpte. Pásztor csak a rendőrség segítségével tudta elhagyni a teret.

Dr. Ibolya Tibor közleménye szerint a kerületi ügyészség Gaudi-Nagy Tamást aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja, mint felbujtót.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.