Vadai Ágnes "adósságvallomása" Bajnai Gordon stílusában

"A 2006-os őszi események miatt van adósságom mint a balliberális koalíció tagja" - fogalmaz blogjában Vadai Ágnes, aki azt is megjegyzi: elmaradt a mostani kormánypártok politikai felelősségének kimondása

Vadai bejegyzése elején Bajnai Gordont idézi. A volt miniszterelnök az Indexnek úgy fogalmazott: „… a 2006 őszi események miatt van adóssága a balliberális koalíció szereplőinek. A rendőrség képtelen volt elválasztani egymástól a tisztességes, demokratikus ellenzéki tüntetést, amit a Fidesz szervezett, a minden törvényt felrúgó, garázda elemektől. Minimum szakszerűtlenek voltak.

Minden demokráciában előfordul, hogy a rendőrség túllép a hatáskörén, és törvénytelenül jár el. Nálunk azonban elmaradt ennek a világos kimondása, a felelős rendőri vezetők világos elszámoltatása, és a politikai felelősség vállalása. Ez nekem személy szerint is nagy tanulság. Bár nyilván közvetlen közöm nem volt hozzá, de ott voltam abban a kormányzatban. Miközben ez egy pillanatig nem mentheti fel a garázdákat, gyújtogatókat, és semmiben sem kicsinyíti azoknak a rendőröknek a hősiességét, akiknek a lábát törték, vagy beverték a fejét a tévészékháznál. Nem a „kisrendőrök” hibájáról van szó.”  (index.hu)

Vadai Bajnai szavaira utalva, az ő fordulataival, kifejezéseivel élve úgy fejti ki véleményét, hogy neki is üzren.  Azt írja:

"A 2006-os őszi események miatt van adósságom mint a balliberális koalíció tagja. A Magyar Országgyűlés ellenzéke képtelen volt elválasztani a tisztességes, demokratikus magatartást a mindent elsöprő hatalomvágytól. Minimum felelőtlenek voltak.

Minden demokráciában előfordul, hogy rendőr vagy politikus túllép a hatáskörén, és törvénytelenül jár el. Nálunk azonban 2006 miatt annyi jelentést írtak már, és annyiszor megbüntették a rendőröket és a testületet, hogy ilyen nincs is, közben persze elmaradt a mostani kormánypártok politikai felelősségének kimondása, a 2006-tól az utcán dühöngő, pusztító csőcselék és nácik elszámoltatása.

Bár 2006-ban nem voltam ott a kormányzatban, nyilván van közöm hozzá. Érzelmileg érint. Mindeközben ez egy pillanatig nem menti fel a hibába esett rendőröket, de legfőképpen nem menti fel azokat a politikusokat, akik 2010 után kormányra kerülve minden lehetséges módon megalázták a Köztársaság rendőreit. Nem ismerek olyat, hogy kisrendőr, csak olyat, hogy kisstílű, pitiáner politikus. De olyanból sokat.

Nem tudok középen maradni, és nem is akarok. Elfogult voltam 2006-ban és vagyok azóta is. Mindegy volt, hogy kormányon vagy ellenzékben. A rend pártján álltam, a rendőrök oldalán állok. Így lesz ez még 2014-ben is. Talán együtt…"

http://egyenruhaspolgar.blog.hu/2012/11/04/adossagom_a_2006-os_oszi_esemenyek_miatt

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.