Vadai: Elő a trafikpályázatokkal!

A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hozza nyilvánosságra az összes dohánykoncessziós pályázatot és azok értékelését - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes elnökségi tag.

A független parlamenti képviselő ismertetése szerint a Demokratikus Koalíció tagjait az elmúlt napokban elkeseredve keresték meg sokak, akiket "lényegében egy tollvonással fosztottak meg" évtizedek óta folytatott munkájuktól.

Vadai Ágnes

Úgy vélte: "ennek az egész nemzeti dohányügynek" semmi köze a dohányzás elleni küzdelemhez: csak arra szolgál, hogy újraosszák a piacot, "méghozzá a fideszes rokonoknak, szomszédoknak, haveroknak, barátoknak".

A Demokratikus Koalíció várja a további bejelentéseket, és jogi segítséget is ígér azoknak, akik elveszítették a munkájukat - közölte Vadai Ágnes.

Jelezte, ha az NFM nem teszi nyilvánossá a pályázatokat, akkor ő - országgyűlési képviselőként - bele akar tekinti azokba.

A DK "a 2014-es kormányváltást követően" ezt az ügyet is felül kívánja vizsgálni, ahogy a "földmutyit" is - mondta.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július elsejétől.

Miután több ellenzéki párt is kifogásolta a dohányboltokra kiírt pályázatok elbírálását, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a dohánykoncessziós pályázat eredményében a kiírás szempontrendszere érvényesült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.