Vadai: kiket érint a korrupciós skandallum?

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke hétfőn felkeresi a Külügyminisztériumot, mert az ellenzéki párt tudni szeretné, milyen korábbi jelzéseket kapott a kormány arról, hogy az Egyesült Államok "ki fog tiltani a kabinet körül dolgozó személyeket Amerikából" - közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

A Demokratikus Koalíció betekintést kér a tárgyalásokról és a tájékoztatásról készült feljegyzésekbe. A polgároknak joguk van tudni, kiket érint a "korrupciós skandallum" - írta az ellenzéki párt.

Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szombaton azt közölte az MTI-vel, Szijjártó Péter miniszter elmondta a parlamenti frakcióvezetőknek: pénteken a tárca jegyzékben kérte az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivőjétől, hogy annak kormánya bocsássa rendelkezésükre azokat a hiteles információkat, amelyek alapján korrupciós vádakat fogalmaztak meg magyar állampolgárokkal szemben.

Hozzátette: az Egyesült Államok nagykövetsége mindeddig nem közölte a magyar kormánnyal a belépési korlátozás által érintett magyar állampolgárok nevét, és nem osztotta meg a döntés alapjául szolgáló hiteles információkat sem.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.