Üzleti vita Molotov-koktéllal

Két Molotov-koktélt dobtak Bayer József építési vállalkozó pécsi családi házának kapuja mögé. A szétfröccsenő-lángoló folyadék nem okozott személyi sérülést és az anyagi kár is jelentéktelen, tudtuk meg a porta gazdájától. A rendőrség zaklatás gyanújával indított vizsgálatot.

Bayer József - kérdésünkre válaszolva – elmondta, hogy az eset előtt nem fenyegették meg, s nem volt olyan vitája üzleti partnereivel, ami alapján gyanakodna valakire. Ugyanakkor a vállalkozó úgy véli, hogy egy elkeseredett üzleti partnere állhat a támadás mögött.

Tudni kell, hogy a Bayer Kft. az elmúlt másfél évtizedben számos pécsi nagyberuházásban kapott fontos szerepet. A cég – az egyik legnagyobb alvállalkozóként - benne volt a pécsi Expo-Center építésében is. A 2,8 milliárd forintot felemésztő, s a várost 15 évre eladósító beruházás a pécsi önkormányzat egyik legsikertelenebb projektje volt, hisz a 2006-ban átadott multifunkcionális vásárközpont mindmáig funkciótlan és veszteséges létesítmény.

Az önkormányzat minőségi panaszok és késedelmes teljesítés miatt elszámolási vitába keveredett a vásárközpont generálkivitelezőjével, a Kipszer Zrt.-vel, s ezért a cég csak részben vagy egyáltalán nem fizette ki alvállalkozóit, közte a Bayer Kft.-t. Utóbb a Kipszer ellen felszámolási eljárás indult, s az alvállalkozók a követelt pénz töredékéhez juthatnak majd hozzá. Például a Bayer 360 millió helyett 57 milliót kap, s ez nem lesz elég a kft. alvállalkozóinak kifizetésére.

Bayer József úgy véli, hogy valamelyik hitelezője vesztette el türelmét, s ő dob(at)hatta a két Molotov-koktélt a kertjébe. A vállalkozó hangsúlyozta, hogy a város és a Kipszer vitája tucatnyi, addig jól gazdálkodó, pécsi kivitelező vállalkozást tett tönkre. Bayer állítja, hogy ha megkapta volna a Kipszertől a neki járó 360 milliót, akkor kamatostul kifizethetné a saját alvállalkozóit, így viszont a követelések 50-80 százalékát tudja és tudta csak kielégíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.