Üzenet Orbánnak: Legyen elég két pofon, ne kérje a harmadikat is

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel az Orbán-kormányt, hogy állítsa le a paksi beruházást - közölte a párt ügyvezető alelnöke hétfőn az MTI-vel.
Molnár Csaba arról írt, hogy az Európai Bizottság a múlt héten kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Orbán-kormány "oroszokkal folytatott atommutyija" miatt. A bizottság hétfőn pedig hivatalos közleményben jelezte: a mélyreható brüsszeli vizsgálat már arra is kitér, hogy kapott-e az orosz cég tiltott állami támogatást az Orbán-kormánytól - tette hozzá.

A paksi bővítés három szempontból sem felelhet meg az uniós szabályoknak, ebből kettőben ma már hivatalos vizsgálat zajlik - fogalmazott az EP-képviselő. A testület a továbbiakban a kormány környezetvédelmi aggályokat is felvető 30 éves titkosítását is vizsgálhatja és ha a harmadik vizsgálat is megindul, már egyetlen olyan része sem lesz a paksi beruházásnak, ami megfelelne az uniós szabályoknak - fogalmazott Molnár Csaba.

A politikus felszólította a kormányt, hogy "elégedjen meg két pofonnal, és ne fusson bele a harmadikba", vagyis állítsa le a beruházást. A DK szerint a drága áramot termelő, generációkat eladósító, átláthatatlan és korrupciógyanús paksi bővítés kizárólag a Fidesz és orosz üzletfele érdekeit szolgálná - tette hozzá.

Az Európai Bizottság hétfőn adta hírül, hogy úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.