Üzenet Alcsútra: Bocs, öreg, így jártál

– A parlament előtt álló törvénytervezet az elfogadása esetén szinte lehetetlenné teszi a pályamódosítást – véli a Lehet Más a Politika (LMP) szakszóvivője, aki Orbán Viktor példájával üzen az alcsúti fiataloknak.
– Emlékszünk Lázár János elhíresült mondására: "Akinek nincs semmije, az annyit is ér!" A parlament előtt álló, a szakképzés és részben a felsőoktatás átalakítását célzó törvénymódosítások elfogadása esetén, ezt nyugodtan kiegészíthetjük egy másik kijelentéssel: "Aki szegényebb, elmaradottabb helyre született, az annyit is ér" – fogalmaz közleményében Pető Ernő, az LMP 
felsőoktatási szakszóvivője.

Mint írja: ha elfogadják a törvényt, akkor a pályamódosítás, a társadalmi felemelkedés szinte lehetetlenné válik. Emlékszünk még egy alcsútdobozi fiatalemberre, bizonyos Orbán Viktorra, amikor jó másfél évtizeddel ezelőtt – amikor még a tandíj ellen lépett fel – büszkén emlegette a saját példáját. Azt, hogy a szerényebb alcsúti körülmények közül ki tudott emelkedni és elvégezte az ország vezető egyetemének a jogi karát. Okkal volt büszke erre a teljesítményre!

A szakszóvivő szerint diplomát ma már könnyebb szerezni, minőségi távlatokat nyújtó intézményekbe viszont jóval nehezebb bekerülni. A parlament előtt álló törvénytervezet az elfogadása esetén szinte lehetetlenné teszi a pályamódosítást. Az LMP szemben áll ezzel a koncepcióval, mert a mai alcsútdobozi fiúknak az új rendszer csak annyit üzen, hogy "bocs, öreg, de így jártál" – zárul a közlemény.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.