Üzemzavar a UPC-nél

Akadozik a UPC-internet, a héten már másodszor fordul elő üzemzavar.

„Egyes külföldi és magyar oldalak egyáltalán nem, vagy csak akadozva jönnek" – írta a UPC rendszerét használó olvasó az Indexnek, többen a Facebookon nem látják a képeket. A hiba állítólag éjjel fél egy körül kezdődött, de többek szerint már napok óta akadozik a rendszer.

A UPC hibabejelentő vonala szerint „több külföldi weboldal elérése lassú, vagy nem lehetséges, de a hiba elhárítása folyamatban van". Szűcs László kommunikációs vezető elmondta, hogy az amszterdami központtal közösen dolgoznak a megoldáson.

Még nem tudják, mi okozza pontosan a problémát, így azt sem lehet tudni, mikorra oldódhat meg a helyzet.

A UPC saját hálózatát használja külföldi adatcserére, melynek központja Hollandiában van, ezért lehet szükség a külföldi szakértők bevonására.

Egy hét alatt ez már a második komolyabb malőr a UPC-nél - írja a pcworld.hu, múlt péntek este ugyanis sikerült egy munkagéppel elvágni Pécs közelében egy optikai kábelt, amelynek köszönhetően Bogádon, Hosszúhetényben, Komlón, Nagykozárban, Pécsett és Romonyán a szombat délutáni órákig legfeljebb részlegesen voltak képesek szolgáltatást biztosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.