Utolsó pillanat: a képviselő-testület önfeloszlatását kezdeményezi a fóti polgármester

A bíróság által posztjára visszahelyezett fóti polgármester a testület önfeloszlatásának kezdeményezését tervezi, ez ügyben szeptember 30-ra rendkívüli testületi ülést hív majd össze, amint ismét elfoglalja posztját.

Mádly Zsolt, Fót város felfüggesztett és most a bíróság döntése szerint székét ismét elfoglaló polgármestere (KDNP-Fidesz) elmondta: a postai átfutás ideje miatt eddig nem kapta kézhez a felfüggesztés megszüntetéséről szóló bírósági dokumentumot. Egyelőre az ügyvédjétől értesült róla, amint az ítéletről szóló értesítést átveszi, visszatér a város élére. Első intézkedéseként azért kívánja az önfeloszlatást kezdeményezni, mert szerinte a 18 tagú, többségében az MSZP-hez kötődő képviselő-testület nem a város érdekeit szem előtt tartva tevékenykedik. A képviselők egy része csak megnehezíti a közös munkát, le-hetetlenné téve ezzel az érdemi döntések meghozatalát. Ezért korábban, még felfüggesz-tése előtt, már többször is kezdeményezte az önfeloszlatást, ám a testületi többség - ra-gaszkodva posztjához - mindannyiszor megakadályozta e lépés meghozatalát.

A szeptember 30-i időpont egyébként az utolsó alkalom az önfeloszlatásra. A törvény szerint a választás előtti évben október 1-jéig élhetnek az önkormányzati testületek ezzel a lehetőséggel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.