Útdíj: Megalapozatlan Hende javaslata

Nem megalapozott "százszázalékosan" Hende Csaba kezdeményezése, miszerint a 86-os út ne legyen fizetős – tájékoztatták a Népszabadságot kormányközeli források. Emlékezetes, hogy a honvédelmi miniszter is tiltakozott az új útdíjrendszer miatt.

Hende Csaba, aki Szombathely országgyűlési képviselője, a 86-os út fizetőssé tételét elfogadhatatlannak nevezte, és azt mondta, minden erejével küzdeni fog ellene. Nyilatkozta mindezt azután, hogy a Vas Népének korábban azt állította, nem lesz fizetős a 86-os út.

Viszont forrásaink azt valószínűsítették, hogy Balog Zoltán humán csúcsminiszter felvetése alapján a nagycsaládosok és olyan "autókategóriák" esetén, amelyekkel több gyereket lehet szállítani, a kormány kedvezményes tarifát, vagy valamilyen engedményt állapíthat meg. Ez a felvetés ugyanis illeszkedik a kormány családbarát politikai céljaihoz. Balog Zoltán vasárnap, az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt arról, hogy ilyen javaslatot szeretne megfogalmazni a következő kormányülésen.

A Blikk kedden arról számolt be, hogy eltörölhetik a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út útdíját, illetve azt, hogy a Duna-hidakon két megye matricáját kell megváltani az átkelésért. Ezt megerősítették forrásaink, noha azt nem állították biztosan, hogy a reptér felé vezető szakasz díjmentes lesz.

A reptéri út fizetőssé tételével kapcsolatban múlt héten Fónagy János fejlesztési államtitkár is azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy ez a hiba könnyen orvosolható. Megfogalmazása szerint nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre nem lehet matrica nélkül eljutni. "Összesen öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélhetünk. Ennek az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja" – fogalmazott az interjúban az államtitkár.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.