Utcákat, pincéket öntött el a víz Hevesben

Kilenc településen öntött el pincéket, árkokat, mezőgazdasági területeket a víz. A Hatvanhoz közeli Heréden a tűzoltók átvágtak egy utat, hogy elvezessék a falu belterületén felgyülemlett vizet.

Összesen kilenc településen öntött el pincéket, árkokat, mezőgazdasági területeket a folyamatos esőzések nyomán felgyülemlett víz Heves megyében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

A folyamatos esőzés következtében felázott hegyoldal megcsúszott a Nógrád megyei Bárna közelében
Bárna, 2010. szeptember 11. A folyamatos esőzés következtében felázott hegyoldal megcsúszott a Nógrád megyei Bárna közelében, a 23106 számú közút mellett. Jelenleg a helyszínen félpályás korlátozás van érvényben. MTI Fotó: Komka Péter

A Hatvanhoz közeli Heréden harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el, illetve a tűzoltók átvágtak egy utat, hogy elvezessék a falu belterületén felgyülemlett vizet - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Apc határában megduzzadt Szuha patak mezőgazdasági területeket öntött el - tette hozzá Magyar Attila. Közölte: a gyöngyösi tűzoltók Abasáron, Atkáron, Gyöngyösön és Gyöngyöspatán avatkoztak be. A településeken az út menti árkokból, illetve házak pincéjéből szivattyúzták a vizet. A hatvani tűzoltókat Heréd mellett Csányba és Nagykökényesre is riasztották - mondta a referens.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.