Utcai akciózás helyett arccal a kultúra felé

Politológust választottak a Demokratikus Hálózat élére, mivel a korábbi elnök a Zöld Baloldal Pártba igazolt. Az utcai akciózásnak ezennel vége.

H. Nagy Boglárka politológus személyében új elnököt választott a baloldali fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózat (DH) – közölte az előző napi tisztújítás eredményét az egyesületi formában működő szervezet alelnöke, Csanádi Dávid.

A tisztújításra azért volt szükség, mivel a Demokratikus Hálózatot megalakulása - 2008 júniusa - óta vezető Galba-Deák Ádám elnököt időközben a Zöld Baloldal Párt alelnökévé választottá. A Hálózat tagjai pedig nem tartották összeegyeztethetőneka két tisztséget.  Galba-Deák Ádámmal együtt távozott az elnökségből Kalmár Szilárd alelnök is, akit korábban ugyancsak a ZBP ügyvezető elnökévé választottak.

Az előző évben párttá alakult ugyancsak baloldali, "rendszerkritikus" politikai szervezetet, a ZBP-t jelenleg Tamás Gáspár Miklós filozófus vezeti.

A DH szombati tisztújító közgyűlésén öttagúra bővíteték az egyesület elnökségét. A lemondott tisztségviselők helyett elnökké H. Nagy Boglárka politológust, alelnökké Berki Gábort, Csanádi Dávidot és Csókás Mátét választották, míg az egyesület titkára Dr. Gerő Zsuzsa maradt.

Az új elnök, H. Nagy Boglárka szerint a tisztújítás valószínűleg "profilváltással" is együtt jár majd. A jövőben az "utcai akciózás" helyett inkább a kulturális kérdésekre helyezik majd a hangsúlyt.

Kalmár Szilárd
Kalmár Szilárd

Az utcai akciózás egyébként elsősorban Kalmár Szilárd nevéhez kötődik, aki több olyan akciót is vezetett, amellyel a baloldali érzelmű fiatalokat akarta megszólítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.