Ürülékben úszik az iskola udvara, mert a Klik nem fizet

Annyira rossz állapotban van a tarnazsadányi iskola, hogy több szülő nem hajlandó oda járatni a gyerekét - írja a Heol.hu.

A nyolcosztályos iskolában 150 diák tanul. A ház 1959-ben épült, azóta csak kisebb felújításokat végeztek rajta. 2014-ben kaptak ígéretet a felújításra, de azóta csak annyi történt, hogy ha megtelik a szennyvíztároló, akkor ürülékben és vizeletben úszik az iskolaudvar, mert a szippantósnak már három hónapja nem fizet a Klik.

Fotó: Korsós Viktor / Mediaworks

A betonpálya melletti kis épület négy wc-helyisége szolgál a gyerekek és a tanári kar ügyes-bajos dolgainak elvégzésére. Áporodott bűz árad bentről, a falak jéghidegek és koszosak, a csaptelepek és fűtőtestek rozsdásodnak.

Az intézményben nem csak a mosdóval van gond: a mindennapi testnevelési órákat is csak körülményesen tudják megoldani. Az iskola az egyik tantermét alakították át tornateremmé, de a testnevelés órák egy részét így is táncórákkal váltják ki. A terem födémje évekkel ezelőtt megsüllyedt, egy szakember életveszélyesnek is nyilvánította, de néha így is kénytelenek a tanárok és a diákok használni azt.

Fotó: Korsós Viktor / Mediaworks

A Heol.hu kereste a fenntartó Klik Hevesi Tankerületének igazgatóját, Ballagó Zoltánt, aki eddig még nem reagált az elküldött kérdésekre.

A Domestos segítséget ajánl a mosdó felújításához

Soron kívüli segítséget ajánl fel a tarnazsadányi iskola mosdójának felújításához, emellett a mosdó tisztántartásához, fertőtlenítéséhez egy évre elegendő tisztítószert is biztosít a vállalat.

Az Unilever közleménye szerint a Domestos tavaly indított akciót, amely során 2015-ben öt hátrányos helyzetű régióban található általános iskola mosdóhelyiségeit újították fel, miután minden kiskereskedelmi vegyi- és élelmiszerüzletben forgalomban értékesített Domestos árából 5 forintot erre a célra különítettek el. Idén február 1. és április 30. között ismét termékenként 5 forintot ajánlanak fel a felújításokra. Idén a fenntartóval közösen kiválasztott 20 döntős intézmény közül azokban újulnak meg a mosdók, amelyek a legtöbb szavazatot kapják a kampány weboldalán.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.