Ünnepi gyermekprogramok Újpesten

Több programmal is várja decemberben a kicsinyeket és a családokat az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház. Mikulás napján, azaz december 6-án nyílik és a hónap végéig látogatható Vizúr János fotóművész Sejtelmek című kiállítása az ifjúsági ház Újpesti Gyermekgalériájában. Különleges alkotóról van szó, hiszen pszichiáter, természetfotós-fotóművész 30 éve párhuzamosan űzi foglalkozásait. A képekkel is az ember lelkének milyenségét, mélységét, megnyilvánulásait keresi, a természet impresszióit a szubjektumon átszűrve, transzformálva. A kiállítás címe az emberi lét esendőségére, bizonytalanságaira utal. A naponta 9-től 18 óráig látogatható tárlatot 17 órakor Török Katalin művészeti író nyitja meg.

Ünnepváró címmel december 6-9. között 9-től 16 óráig interaktív karácsonyi játékon mutatják be az ünnephez kapcsolódó szokásokat, legendákat, majd próbára teszik a résztvevők emlékezetét is. A programot jellege miatt kizárólag nagycsoportos óvodásoknak és alsótagozatos iskolásoknak ajánlják.

Emellett Családi játszóház, valamint kézműves alkotóház is lesz általános iskolásoknak, akik hagyományos és modern technikák felhasználásával ajándékokat, használati tárgyakat készíthetnek. Majd következik a Karácsonyi készülődés című program, melynek keretében az ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakat készíthetnek a gyermekek. A programra előzetes jelentkezés szükséges a 369-1283-as, illetve a 399-7065-ös telefonszámon. óvodásoknak és általános iskolásoknak a Vasárnapi színházzal is kedveskednek még.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.