Ünnep-menetrend

A Kossuth téren kezdődik az állami megemlékezés zászlófelvonással fél tízkor. A pártok a maguk módján külön ünnepelnek.

A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával, a közjogi méltóságok jelenlétében kezdődik ma 9.30-kor az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. és a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából tartandó központi ünnepségsorozat.

A pártoktól érkezett jelzések szerint a központi ünnepségen az MSZP politikusain kívül a KDNP képviselteti magát, politikusaik ott lesznek a zászlófelvonáson és a koszorúzáson is.

A zászlófelvonást követően 10 órakor a Vértanúk terén csendes megemlékezés lesz Nagy Imre szobránál, ahol Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke rója le tiszteletét.

11 órakor a közjogi méltóságok koszorúkat helyeznek el az Ötvenhatosok terén is.

Sólyom László a Sándor-palotában Nagy Imre-érdemérmeket ad át, az ünnepségen a miniszterelnök is ott lesz. Bajnai Gordon este köszöntőt mond a Húsz éves a Köztársaság Díj ünnepségén a Parlamentben.

MSZP

Lendvai Ildikó elnök kora reggel az Új Köztemetőben koszorút helyez el az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a 301-es parcellánál.

Fidesz

Délelőtt koszorúzás az Új köztemetőben, majd az 1948-ban lerombolt, most újjáépített nagytétényi országzászlót Orbán Viktor, a párt elnöke jelenlétében avatják fel. Az ünnepségen Orbán Viktor és Szabolcs Attila polgármester mond beszédet, majd az országzászlót megáldják a történelmi egyházak papjai.

KDNP

Semjén Zsolt elnök a Borsod megyei Füzéren mond ünnepi beszédet kora este.

SZDSZ

Kora délután szintén a 301-es parcellájánál tartanak megemlékezést, amelyen beszédet mond Retkes Attila pártelnök.

MDF

Ugyancsak a 301-es parcellánál tiszteleg a Magyar Demokrata Fórum a forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt délelőtt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.