Ülőtüntetés lesz az autósok ellen

Egerben több személyautó is használja a 25-ös elkerülésére a nemrégiben megépült felnémeti kerékpárutat - írja a heol.hu

Előszeretettel használják a 25-ös számú főút elkerülésére az autósok az újonnan megépült felnémeti kerékpárutat. A napok óta ismétlődő, fotókkal is bizonyított történés elég bosszantó, több kérdést is felvet: hol van ilyenkor a rendőrség és miért gondolják az autósok, hogy ez nekik megengedett?

 

Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatott: folyamatos célirányos ellenőrzéseket hajtanak végre a Felnémeten épülő kerékpárúton, és amint jogsértést észlelnek, megteszik a szükséges intézkedéseket.

– Az az autós, aki mégis ráhajt erre az útra, szabálysértést követ el. Kérjük, hogy amennyiben az állampolgárok bármilyen jogsértést észlelnek, tegyenek bejelentést a rendőrségre, ezzel gyorsítva a szükséges intézkedések megtételének lehetőségét – hívta fel a figyelmet Lázár Levente.

A Tiszta Eger civil szerveződés is megelégelte a helyzetet, ezért e hét szombatra demonstrációt tervez a bicikliútra. Liptay Orsolya főszervező lapunknak elmondta: szeretnék megvédeni ezt a jó minőségű utat, ami a kerékpárosoknak készült, és ami nagyon jó alternatívát kínál a 25-ös számú főúton való közlekedés helyett.

- Ha kocsival hajtanak rá arra a szakaszra, az egyrészt balesetveszélyes az ott közlekedő biciklisekre nézve, másrészt, mivel nem rendeltetésszerűen használják az utat, ezért az megsüllyedhet, kátyússá válhat, és a kivitelező is azt mondhatja rá, hogy így garanciális javítást nem tud majd végezni – ecsetelte Liptay Orsolya, aki arról tájékoztatott: ezen a héten szombaton, délután 1 órától ülő, forgalomcsillapító pikniket szerveznek a kerékpárútra. A résztvevőktől azt kérik, vigyenek magukkal párnát, takarókat, székeket, amire ráülhetnek, míg útját állják az autósoknak. Természetesen a bringásoknak szabad lesz a közlekedés.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.