Üllői út – Elmondhatod, mondd el hát mindenkinek!

Az Üllői út megújításával kapcsolatos ötletelésre invitálják a főút mentén élő, dolgozó vagy az ott csak átutazó embereket e hét végén a Bókay-kertben tartandó majálison, a véleménystand neve: Üllői Ötlet Pont.

A REevolutio Consulting és a XVIII. kerületi közös kezdeményezésére több mint egy éve kezdődött párbeszéd az Üllői út revitalizációjáról. Eddig több konferencia és megbeszélés is foglalkozott Budapest egyik legfontosabb főútjának megújításával, a közreműködők nem titkolt szándéka, hogy a szakmai, civil és önkormányzati véleménycserék eredményeképp elindulhasson a ma igencsak elhanyagolt, kusza összképet mutató Üllői út valódi átalakítása. Ha a párbeszédsorozat eredményeképp megszületnek a konkrét javaslatok, a főváros szakmai-közigazgatási segítséget ad a megvalósításukhoz.

Ennek lesz a következő állomása a Pestszentlőrincen, a Bókay-kerti majálison megrendezendő Üllői Ötlet Pont, ahol a lakosság, a környéken élő, dolgozó vagy csak átutazó emberek oszthatják meg véleményüket, ötleteiket Budapest egyik legforgalmasabb útjáról. Mindezt érdekes, szórakoztató programok (véleményláda ötletgyűjtése, gyereksarok, játékos kvíz feladatok kicsiknek és nagyoknak, tartalmas beszélgetések, véleménycsere, párbeszéd az önkormányzat szakembereivel, futóverseny, közös növényültetés, gyermek-rajzverseny, lufieresztés) kíséretében.

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyen részt az ötletelésben, hiszen az Üllői út méltatlan helyzetén csak közös gondolkodással lehet sikeresen változtatni.

A május elsejei program helyszíne tehát a Bókay-kert (XVIII., Szélmalom utca 33.), időpontja: május 1-je 10-17.30.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.