Újságírók után nyomoztat a Fidesz

A VS.hu újságíróját a Parlamentben még a mosdóba is követték a Fidesz sajtóosztályának önjelölt magánnyomozói.

Szoros emberfogás alá vette a Fidesz sajtóosztálya hétfő délután a Parlamentben a VS.hu tudósítóját. A hírportál munkatársát 2-3 sajtómunkatárs követte órákon keresztül, bármerre járt az épületben.

"Eleinte véletlennek tűnt, hogy a kormánypárti frakció sajtósai éppen akkor és azzal a lifttel indulnak az országházi menzára, mint én, és éppen velem egy időben fejezik be az ebédjüket. Az üléstermi folyosón sétálva már gyanús volt, hogy általában máskor a frakcióirodán megtalálható pártsajtósok közül legalább egy mindig 2-3 méterre, éppen hallótávolságban volt" - mondta a VS munkatársa. Bizonyossá akkor vált a helyzet, tette hozzá, amikor a mosdóba ment, hogy nyugodtan lebonyolíthasson egy telefont, anélkül, hogy állna mellette valaki. "Fél percen belül ott is megjelent és láthatóan alibi sminkigazgatásba kezdett a felügyelettel megbízott frakcióasszisztens".

Amikor pedig az újságíró a sajtóteremből futva indult az ülésterem felé, futott utána a Fidesz-alkalmazott is. "Amikor egy folyosóról nyíló lépcsőházba beugorva azt hittem, hogy leráztam, pillanatokon belül benyitott oda egy másik sajtós, aki ezek szerint egy másik pozícióból figyelt. Ezek után fél órán keresztül hol egyikük, hol másikuk loholt a nyomomban, noha addigra már szándékosan keresztül-kasul szeltem a házat, ők azonban mindig hallótávolságon belül maradtak. Amikor a kergetőzést megunva megfordultam, a frakció sajtósa ártatlan szemekkel állította: nem követ senkit, csak éppen ugyanarra van dolga. Később már elismerte, hogy megbízást teljesít, és tegyek panaszt a sajtóosztályon, ha ez zavar".

A VS cikke emlékeztet rá: a párt azon háborodott fel, hogy a sajtó egy hónappal ezelőtt részletesen beszámolt a Fidesz-KDNP frakcióüléséről, ahol Orbán Viktor a VS információi szerint arról beszélt: az Iszlám Állam elleni háborúval Magyarország demonstrálná a nyugati elkötelezettségét. Washington így nehezebben tudna nyomást gyakorolni a magyar kormányra, amelynek nőne a belpolitikai mozgástere.

Rogán Antal frakcióvezető a két héttel ezelőtti frakcióülésen nehezményezte, hogy a miniszterelnök felszólalásáról részletes beszámoló jelent meg, úgy tudjunk, a VS.hu nevét nem mondta ki. A frakcióülésen felszólította a kiszivárogtatót vagy kiszivárogtatókat, adja fel magát, mert úgyis megtudja, ki, illetve kik voltak azok. A hétfői ülésen megismételte a figyelmeztetést, általánosságban is arra kérte a képviselőket, hogy ne teregessék ki a sajtónak az ülés részleteit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.