Betyárok „védenék” az érpataki polgármestert

A szélsőséges nézeteiről elhíresült Orosz Mihály Zoltán és a vele szimpatizáló Betyársereg újságírókon venne revansot.

Lincshangulat közeli állapot alakult ki az érpataki polgármestert bírálni merészelők fenyegetése nyomán - írta az Átlátszó.

A Betyársereg és a polgármester Facebook-oldalán is többen fenyegetik Stumpf András újságírót, illetve mindazokat az általuk liberálisnak tartott hozzászólókat, akik negatív megjegyzéseket tesznek közzé a szélsőjobboldal markában lévő Érpatakon történtekről.

A vita előzménye, hogy nyilvánosságra került egy videofelvétel, amin egy érpataki férfi megalázkodva kér bocsánatot a polgármestertől egy korábbi „rendbontása” miatt. Ennek láttán Stumpf András, a Mandiner újságírója saját profilján közzétett egy felháborodott posztot, miszerint megfordult a fejében szabadcsapat szervezése, és Orosz hasonló megalázása is. Több hozzászóló egyetértését fejezte ki, kilátásba helyezve, hogy lemennek Érpatakra rendezni a dolgot. 

Orosz Mihály Zoltán polgármester a jelek szerint komolyan vette Stumpf és a vele szimpatizálók véleményét. Orosz először magánüzenetben tiltakozott Stumpfnál, majd az újságíró válasza elkerült a Betyársereg nevű szélsőséges szervezethez.

A médiához is eljuttatott, feljelentésnek tűnő levélben Orosz kérte a belügyminiszter, a legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány segítségét, mondván, „támadó jellegű szabadcsapatok” veszélyeztetik.

Ezek után az újságíró számos életveszélyes fenyegetést kapott újnyilas körökből – írta az Átlátszó, miközben a polgármester későbbi magánlevele sem nélkülözte a fenyegető élt. Mint az Átlátszónak Stumpf elmondta, annak idején nem kívánta a témát felemelni azzal, hogy cikket ír, elegendőnek tartotta a Facebook-posztot, most pedig bízik abban, hogy az őt riogatók megmaradnak az üzengetés szintjén.

Mindezek után a Betyársereg honlapján azzal fenyegetőzött, hogy „ott lesznek, ha jön a csőcselék”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.