Újraindul a komp Szántód és Tihany között

A kényszerszünet, majd a vasárnapi próbanap után várhatóan hétfőn újra menetrend szerint közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között, az első járatok indulása azonban még bizonytalan - tájékoztatta Széles János, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője az MTI-t vasárnap.

Az enyhülő időjárásban olvadni kezdett a jég a Balatonon, így próbaképpen újra indították vasárnap a kompokat, de az utolsó járatokat már ki kellett hagyni, mert a szél jégtorlaszt hordott össze az egyik kikötő előtt.

Az üzemeltetők arra számítanak, hogy az enyhe éjszaka miatt már reggelre elhárulhat az akadály és délelőtt megindulhat a járatok menetrend szerinti közlekedése. Széles János arról is beszámolt, hogy bár a komp hivatalosan nem üzemelt vasárnap, mégis akadt 30 autós, aki felkereste a kikötőket és élt a próbajáratokon való átkelés lehetőségével.

Egy héttel ezelőtt, január 5-én délután állt le ideiglenesen a komp a Balaton jegesedése miatt, mivel olyan vastagságú jégtáblákat sodort az útjába a szél, amit már nem tudott feltörni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.