Újra szól a Neo FM

Műsor ugyan nincs, csak konzervzene, de az is csak addig, amíg a bíróság ítéletet nem hoz a szerződésük felmondása ügyében.

Ismét megszólalt a Neo FM. Az országos kereskedelmi rádiónak ugyan sem műsorszórási szerződése, sem stábja nincs, amióta a médiahatóság felbontotta a szerződésüket, a cég alkalmazottjai pedig felmondtak, mindenesetre kedd este óta (egynapos adásszünet után) ismét zenét sugárzott az adó, az egyetlen emberi hang a hírbemondó Dávid Annáé volt.

Ahogy arról beszámoltunk, a Neo 26 alkalmazottja azonnali hatállyal felmondott hétfőn, miután hónapok óta nem kaptak fizetést, a rádió új tulajdonosa pedig – aki öt forintért vásárolta meg a csődvédelem alatt álló céget – a dolgozók szerint a fenntartási költségeket sem fizette ki, nemhogy a 150 milliós bankgaranciát, vagy a 770 milliós köztartozást. 

A stáb még hátrahagyott "konzerv" (előre felvett) anyagokat, kedden viszont – az adásszünet után – már csak a hétfői adást ismételték. Szerdán is nagyrészt keddi híreket mondtak be, saját műsorok egyáltalán nem voltak, a Bumeráng, a NeoDélelőtt, a NeoDélután, a NeoEste és Magyar hangok helyett is csak zene szólt. A héten már a Neo honlapja, Facebook-oldala sem frissült. A Bumeráng Facebook-oldalán kedden búcsúztak el a rajongóktól és a NeoFM-től. "Higgyétek el, az a jövőkép, amit az elmúlt hetekben elénk tártak, sem nektek, sem nekünk nem volna szórakoztató… Márpedig mi nem szeretnénk olyan műsort készíteni reggelről-reggelre, ami „nyomokban Bumerángot tartalmaz" – írták az üzenőfalukon.

A rádiót üzemeltető cég új tulajdonosa, Medveczky Mihály későbbre ígért bejelentést a rádió jövőjéről, addig „előfordulhatnak műszaki szünetek” – nyilatkozta a Hír24 hírportálnak. Medveczky információnk szerint a médiahatóságnál nem jelentkezett még be, és a dolgozókat sem fizette ki. 

Az adás folytatására/újraindítására amúgy a Neo FM-nek jelenleg csak addig van lehetősége, amíg nem születik ítélet a perükben. A Neo ugyanis bíróságon megtámadta a médiahatóság döntését a szerződésük felbontásáról, az első tárgyalást szeptember 4-re tűzték ki, a per idejére pedig a bíróság felfüggesztette a hatósági döntés végrehajtását. 

A Neo vezetőit egyelőre nem tudtuk elérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.