Újra pályáztatják a Klubrádió frekvenciáját

Vagy a jelenleg használt 95,3 MHz-es frekvencián, vagy a jogerősen elnyert 92,9 MHz-es hullámhosszon a Klubrádió folytatni fogja a műsorszolgáltatást.

A budapesti 95,3 MHz frekvencia működési engedélye február 11-én lejár. A hatályos jogszabályok szerint erre a sávra pályázatot kellett volna kiírni 2009 őszén. Miután ez a mai napig nem történt meg, a Klubrádió a 92,9 MHz-es frekvenciát pályázta meg. A tendert megnyerte, győztességét az ORTT hivatalosan kihirdette. Ebben a stádiumban eredménytelennek nyilvánítani pályázatot nem lehet - hívja fel a figyelmet a Klubrádió közleménye, amely hozzáteszi: a rádió már pályázatában is kijelentette, hogy "természetesen nem kíván egy időben két budapesti frekvencián működni", majd több beadványban javaslatot is tett az átállás módjára, ám erre válasz nem érkezett.

92,9 MHz-es hullámhosszon a Klubrádió folytatni fogja a műsorszolgáltatást
Bernadett Szabó 2007.04.03. Digitális 165. sz. DVD Klub Rádió studiója

A Klubrádió Zrt. ezúton is kijelenti, hogy vagy a jelenleg használt 95,3 MHz-es frekvencián, vagy a jogerősen elnyert 92,9 MHz-es hullámhosszon folytatni fogja a műsorszolgáltatást - fogalmaz a közlemény.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdán közleményében tudatta, hogy eredménytelenné nyilvánította és lezárta a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciára kiírt, "és lassan már két éve húzódó pályázati eljárást." A hatóság azzal indokolta a lépést, hogy szerinte a Klubrádió a pályázatban nem mondott le jelenlegi frekvenciájáról, a törvények értelmében pedig egy tulajdonos két rádiót nem üzemeltethet ugyanabban a vételkörzetben. "Mivel a hatékony frekvenciagazdálkodás közös társadalmi érdek, a Médiatanács úgy döntött, hogy mihamarabb új pályázatot ír ki a Budapest 92,9-es frekvencia hasznosítására" - olvasható a médiahatóság közleményében.

Az MTI-nek Arató András, a Klubrádió tulajdonosa csütörtökön azt mondta: ő csak az eredménytelenségről szóló közleményt látta, a határozatot nem. Ilyen formában szerinte nem lehet az eredménytelenséget megállapítani.

A Budapest 92,9-es hullámhosszról még 2010 áprilisában döntött az Országos Rádió és Televízió Testület, akkor a Klubrádió nyerte a frekvenciát a Magyar Katolikus Rádióval szemben. Annak ellenére, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nem ellenjegyezte a Klubrádió frekvenciaszerződését, a rádió tulajdonosa, Arató András érvényesnek tartotta azt, ezért még júniusban aláírta a frekvencia odaítéléséről szóló szerződést, és a dokumentumot eljuttatta az ORTT-hez.

Szalai Annamária - az ORTT-ben akkor még a Fidesz delegáltjaként dolgozó testületi tagként - azt mondta az MTI-nek: a hatóság részéről azért maradt el az aláírás, mert az öttagú testület az országgyűlési választások óta csonka volt, így nem tudtak a kérdésben dönteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.